Winterwonderland Lapland: ontdek de ongerepte schoonheid van het hoge noorden in groep

Na al die jaren branden Pieterjan en Shana van Reiswinkeltje nog altijd van liefde. Niet alleen voor elkaar, maar ook voor hun geliefkoosde reisbestemming Lapland. In dit dubbelinterview delen ze waarom ze zo’n sterke band hebben met deze regio, hoe hun befaamde Lapland-groepsreis is opgebouwd en wat het zo bijzonder maakt.

Het is intussen jullie visitekaartje geworden, maar hoe is die allereerste reis naar Lapland er gekomen?

Shana: Het idee voor onze groepsreizen naar Lapland ontstond eigenlijk bij mij. In 2018 maakte ik zelf voor het eerst kennis met Lapland tijdens een studiereis, en ik werd meteen verliefd op de magie van de bestemming. Toen ik terugkwam, was ik zo enthousiast dat ik die liefde met anderen wilde delen. Bij Reiswinkeltje is ons doel om mensen blij te maken, en een groepsreis naar Lapland biedt zo’n vervullende en speciale ervaring dat ik er zeker van was dat het zou aanslaan.

Het begon dus bij jou, Shana. Maar intussen ben jij ook helemaal verkocht aan Lapland, Pieterjan?

Pieterjan: Absoluut, ik begrijp volledig waarom Shana destijds zo enthousiast was. Lapland heeft iets betoverends. De prachtige natuur en de diverse activiteiten maken het telkens weer geweldig. Doordat we er nu al zo vaak zijn geweest, voelt het als thuiskomen. We kennen de omgeving, de gidsen en de organisatie door en door, waardoor we onze klanten volledig kunnen ontzorgen. Het enige wat ze moeten doen, is genieten!

Kunnen jullie kort het programma schetsen? Wat doen jullie allemaal?

Shana: Bij aankomst in de luchthaven van Kuusamo halen we eerst onze thermische kleding op. Vervolgens verkennen we de omgeving rond onze gezellige lodge, gelegen in de natuur met uitzicht op een meer én met persoonlijke kok. Hij staat klaar om ons te verwennen met heerlijke Lapse gerechten, rechtstreeks in onze eigen chalet.

Pieterjan: En dan begint het echte avontuur! Onze dagen zitten propvol met actie, zoals sneeuwscootersafari’s, ijsvissen, huskytochten en zelfs een bezoek aan een rendierboerderij. En voor wie nog meer wil, zijn er optionele excursies zoals icekarting en rivierdrijven. Kortom, er is voor elk wat wils!

Welk publiek komt er op de groepsreis naar Lapland af?

Pieterjan: We hebben al allerlei soorten mensen op onze groepsreizen naar Lapland gehad, wat het echt leuk maakt. Van koppels van alle leeftijden tot gezinnen met oudere kinderen, vriendengroepen en zelfs broers en zussen. Het is altijd een gevarieerde groep.

Shana: Inderdaad, de jongste deelnemers waren twee meisjes van 21 die echt hadden gespaard voor de reis, terwijl de oudste in de zeventig was. Het is dus een heel divers gezelschap.

Als je zo’n intense reis met elkaar beleeft, ontstaan er vast mooie vriendschappen.

Pieterjan: Zeker. In het begin zijn mensen soms wat terughoudend, maar al snel ontstaat er een sterke verbondenheid.

Shana: Ja, precies! Er vindt echt een soort magie tussen de mensen plaats. Sommige groepen houden zelfs reünies, en er zijn deelnemers die na de reis samen op vakantie blijven gaan. Dat is toch fantastisch om te zien? Het geeft ons echt een warm gevoel vanbinnen.

Wat maakt Lapland zo speciaal en wat zijn de troeven van jullie groepsreis?

Pieterjan: Het is eigenlijk de perfecte mix van natuur, unieke activiteiten en gewoon gezelligheid die Lapland zo bijzonder maakt.

Shana: Ja, absoluut! Neem nu alleen al het vertrek bij de huskytocht. Het geluid van die blaffende honden en dan dat magische moment wanneer je vertrekt en alleen het knisperen van de sneeuw hoort. Dat is echt geweldig. En als je dan nog eens het noorderlicht kunt spotten, is het helemaal compleet.

Pieterjan: En wat onze groepsreis zo bijzonder maakt, is ook dat wijzelf helemaal gek zijn op Lapland. Het is voor ons echt een tweede thuis geworden, en dat voelen onze reizigers ook. Elk jaar kijken we er enorm naar uit om hen mee op sleeptouw te nemen en onze passie voor deze bestemming te delen. We hebben intussen al acht groepsreizen op de teller staan, maar elke reis is voor ons weer uniek. Het geeft ons enorm veel voldoening om iedereen te ontzorgen en te begeleiden tijdens deze onvergetelijke ervaring.

Als je Lapland zou moeten samenvatten in één woord, wat zou dat dan zijn?

Shana: Fantastisch. Eigenlijk zijn alle positieve woorden van toepassing, want ik kan echt niets negatiefs bedenken.

Pieterjan: Als ik het in twee woorden mag zeggen: unieke beleving. Maar het is moeilijk te beschrijven. Velen zetten het op hun bucketlist, maar eigenlijk besef je pas hoe mooi en hoe leuk de ervaring is als je het zelf hebt meegemaakt.

Wat is het mooiste compliment dat jullie ooit over de groepsreis hebben gekregen?

Shana: Een man vertelde me dat ik de eerste persoon was die hem vijf dagen lang niet aan zijn werk had laten denken. Dat was echt bijzonder om te horen.

Pieterjan: Als je er de reviews over Reiswinkeltje op naleest, komt de reis naar Lapland heel vaak terug als hoogtepunt. Dat is uiteindelijk de mooiste reclame en geeft ons het beste gevoel: klanten blij maken met een unieke ervaring.

 

Ook zin gekregen om de magie van Lapland te ervaren?

Ga dan mee met Reiswinkeltje op vijfdaagse groepsreis en laat je betoveren door de ongerepte schoonheid van deze unieke bestemming. We organiseren volgend jaar twee trips, met afreisdata 1 t.e.m. 5 en 5 t.e.m. 9 februari.

Meer weten over Lapland en het reisprogramma in detail? Lees dan deze eerdere blogpost of neem contact met ons op. We kunnen niet wachten om onze passie voor Lapland met jou te delen!

Shana & Pieterjan