De magie van winters Lapland

Muts op, sneeuwschoenen aan, handschoenen mee en gaan! Lapland verwelkomt je met zijn uitgestrekte, ongerepte wildernis, imposante rendieren en husky’s, overweldigende rust, eindeloze ruimte én betoverende schouwspel van het dansende noorderlicht. Het is een winterwonderland dat je simpelweg moet ervaren. En dat kan, want Shana en Pieterjan van Reiswinkeltje trekken er elk jaar met een groep naartoe. Reis je met ons mee?

Wild van het hoge noorden

Lapland is, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, geen land maar een regio in het noordelijke deel van Scandinavië. Elk jaar transformeert dit gebied in een waar winterparadijs, bedekt met een sprookjesachtig wit deken. Hier hoor je niets anders dan het knarsen van de sneeuw onder je voeten terwijl je geniet van het adembenemende landschap.

Door de afgelegen ligging zou je kunnen denken dat er niet veel te beleven valt. Maar niets is minder waar. In Lapland komt de winter tot leven … en jij ook! Want hier ontdek je de overweldigende natuur op een wel heel actieve manier. Wat dacht je van sneeuwschoenwandelingen langs bevroren meren en weidse bossen, spannende huskytochten, sneeuwscootersafari’s en ijsvissen zoals de lokale bevolking? Tijdens onze vijfdaagse reis naar Lapland ervaar je het allemaal.

test

Onbezorgd Lapland ontdekken

Ons avontuur start bij aankomst in de luchthaven van Kuusamo. Eerst pikken we onze thermische kleren op en vervolgens verkennen we de omgeving rond onze gezellige lodge waar we de komende vijf dagen zullen verblijven. Die bevindt zich pal in de natuur, vlak aan een meer met een adembenemend uitzicht op het omliggende landschap en – met een beetje geluk – het unieke noorderlicht. ’s Avonds kunnen we voor de eerste keer proeven van de echte Lapse keuken. En daar hoeven we niet eens de deur voor uit, want onze persoonlijke kok bereidt alle maaltijden in onze eigen chalet!

De volgende dagen staat actief genieten centraal. Zo combineren we een eerste sneeuwscootersafari met een traditioneel Laps gebruik: ijsvissen. Een ervaren gids brengt ons de basistechnieken bij. Ook een betoverende huskytocht en rondleiding op een huskyfarm mag niet ontbreken. Later testen we opnieuw onze rijvaardigheid in de sneeuw op een langere sneeuwscootersafari, waar uitgestrekte meren afgewisseld worden met  feeërieke boswegjes. Onderweg bezoeken we een rendierboederij én maken we zelf een tochtje met de rendierenslee.

Mag het voor jou nog wat spannender? Dat kan! Optionele excursies omvatten onder andere een ice karting race, een tocht met de fat bike of een sessie rivierdrijven.

Je merkt het: in Lapland is voor elk wat wil(d)s!

Troeven van de reis naar Lapland

  • Authentieke kennismaking met Lapland
  • Persoonlijke organisatie en begeleiding door Shana en Pieterjan van Reiswinkeltje, die er jaren geleden zelf hun hart verloren en intussen echte Lapland-kenners zijn
  • Geen massatoerisme maar excursies in onze beperkte groep van max. 22 personen
  • Gebruik van thermische kledij inbegrepen, je hoeft dus zelf niets aan te kopen of mee te nemen
  • Verblijf in onze eigen luxueuze privélodge met jacuzzi en sauna, pal in de natuur, zonder aanwezigheid van andere groepen
  • Heerlijke maaltijden bereid door onze eigen kok in de lodge, 1 x diner in een typische kota waarbij we proeven van traditioneel klaargemaakte zalm
  • Rijkelijk gevuld programma met mogelijkheid tot vrije tijd of optionele excursies

Wil jij deze unieke ervaring beleven?

Wil jij ook deze unieke ervaring beleven en herinneringen voor het leven maken, zonder dat je je zelf iets moet aantrekken van alle praktische regelingen en organisatie? Ga dan mee met onze groepsreis naar magisch Lapland. Neem contact op met Shana via mail voor meer info, het volledige programma en de mogelijkheid om je in te schrijven.