Ja ja ja … Japan!

Konnichiwa! Welkom in het land van de rijzende zon, waar elke plek een nieuw avontuur belooft en iedere glimlach een warm welkom is. Japan, een land doordrongen van enerzijds eeuwenoude gebruiken en anderzijds hoogstaande innovatie, wacht op jou.

Een smeltkroes van moderniteit en traditie

Stel je voor: wandelen door futuristische steden vol glinsterende wolkenkrabbers, terwijl je tegelijkertijd wordt ondergedompeld in de rijke geschiedenis van tempels, theeceremonies en legendarische samoerai. Dit is Japan ten top: het bruisende stadsleven gaat er hand in hand met de eeuwenoude cultuur.

Stap door de straten van Tokyo, waar hypermoderne gebouwen harmoniëren met klassieke architectuur. Verlies jezelf in de betoverende steegjes van Kyoto, de voormalige keizerlijke hoofdstad, waar je misschien wel een geisha tegen het lijf loopt op weg naar een traditioneel theehuis. Of verken Osaka, de levendige metropool vol energie en moderne flair, waar de geest van het verleden naadloos samensmelt met de snelheid van het heden.

Wereldexpo 2025 per trein

Met zijn unieke mix van eeuwenoude rituelen en geavanceerde technologie is Japan het perfecte gastland voor de aankomende Wereldtentoonstelling in 2025. Het evenement, dat draait om innovatie, cultuur en internationale samenwerking, is een reden te meer om Japan volgend jaar te bezoeken.

En wat is een betere manier om dit fascinerende land te verkennen dan met de iconische Shinkansen? Deze hogesnelheidstrein is meer dan gewoon een snelle en efficiënte manier om je te verplaatsen – het is een ervaring op zich. Terwijl je met een razende snelheid door het prachtige landschap schiet, krijg je een glimp van het veelzijdige karakter van Japan – van uitgestrekte rijstvelden tot de met sneeuw bedekte Mount Fuji, van oeroude bossen tot het opnieuw opgebouwde Hiroshima.

Een feest voor de zintuigen

Japan is niet alleen een streling voor het oog, maar ook voor de tong. Laat je verrassen door de rijke culinaire tradities van het land en de pure smaken van de Japanse keuken, waarbij ingrediënten hun eigen identiteit behouden zonder te overheersen.
Elk gerecht is perfect in balans: van de gekende sushi en sashimi tot ramen (soep met noedels) en tempura (in beslag gedoopte en gefrituurde vis of groenten). Proef het sappige Wagyu-beef en waag je aan lokale specialiteiten zoals takoyaki, smakelijke inktvisballetjes, en okonomiyaki, een hartige pannenkoek met diverse toppings.

Verblijven in een ryokan: toppunt van gastvrijheid

Een rondreis kan best inspannend zijn, en vaak ben je overweldigd door de vele indrukken. Maar als je je op het einde van de dag terugtrekt in je ryokan, een typisch Japans pension, ben je in geen tijd weer helemaal zen. Hier ervaar je de bijzondere Japanse gastvrijheid in een omgeving die rust, harmonie en traditie uitstraalt.

Ryokans liggen vaak verscholen in prachtige gebieden met een zelf aangelegde tuin. De gebruiken van vroeger worden er in leven gehouden: je wordt er begroet met een klassieke buiging, je pantoffels staan voor je klaar, je slaapt er op een futon en je spoelt alle stress van je weg in een onsen, een warmwaterbad met water uit een geiser.

Ryokans zijn niet zomaar accommodaties – ze zijn een uitnodiging om te ontsnappen aan de drukte en de Japanse cultuur helemaal te omarmen.

Genoeg redenen om JA te zeggen tegen Japan:

  • Fascinerende mix van eeuwenoude en moderne cultuur
  • Uitzonderlijke culinaire ervaringen, zoals sushi, ramen en tempura
  • Efficiënt en uitgebreid openbaarvervoersysteem
  • Rijke geschiedenis en adembenemende tempels en kastelen
  • Innovatieve technologieën en futuristische steden zoals Tokyo
  • Prachtige natuurlijke landschappen, waaronder de iconische Mount Fuji
  • Gastvrije en beleefde lokale bevolking
  • Unieke winkel- en entertainmentervaringen, zoals districten Akihabara en Harajuku
  • Intrigerende festivals en tradities gedurende het hele jaar
  • Veilig en erg proper

Klaar om van de ene verwondering in de andere te vallen in het land van de rijzende zon?

Neem contact op met ons en wij werken graag jouw Japan-avontuur op maat uit.