West-Canada: een terugblik op een onvergetelijk avontuur

Voor Aline, Dieter en hun kinderen Finn en Cilou werd de droom om de ongerepte wildernis van West-Canada te ontdekken in 2022 werkelijkheid. Met de hulp van Reiswinkeltje beleefden ze een fantastische gezinsvakantie.

Hun reis begon in Banff, middenin de majestueuze Rocky Mountains. Op aanraden van Shana van Reiswinkeltje werd dit hun eerste stop, ondanks dat de meeste reizigers hier afsluiten. “Shana wist te vertellen dat er waarschijnlijk nog sneeuw zou liggen, en inderdaad – de witte bergtoppen verwelkomden ons. Zulke tips zijn goud waard”, glimlacht Aline.

Moeder Natuur op haar best

Banff National Park gaf meteen een indrukwekkend voorproefje van wat hen nog te wachten stond. De helderblauwe meren, zoals Lake Louise en Moraine Lake, leken zo uit een sprookje te komen. “Het is bijna niet te geloven hoe blauw het water is”, lacht Aline, “alsof je naar een bewerkte foto kijkt.” Met hun op maat gemaakte roadbook van Reiswinkeltje trokken ze verder naar Jasper National Park. Onderweg beleefden ze hun eerste hoogtepunt: een ontmoeting met beren langs de kant van de weg. “Je valt gewoon stil wanneer je die dieren in het wild ziet. Het is magisch”, zegt Aline.

In Jasper zelf werd de lat voor avontuur nog een stuk hoger gelegd, met een raftingtrip die het gezin een adrenalinekick bezorgde om nooit te vergeten. “Het was perfect: een mix van actie en ontspanning. Precies wat we zochten.”

National Geographic in het echt

Op Vancouver Island konden ze even op adem komen na de avonturen in de bergen, maar het échte hoogtepunt moest nog komen. Het gezin had het voorrecht om orka’s en walvissen te spotten in hun natuurlijke habitat. “Het voelde alsof we in een natuurdocumentaire zaten”, zegt Aline. “Ze kwamen zó dichtbij. Dat is iets wat je nooit vergeet.”

Naast al die natuurwonderen werden ze ook geraakt door de warmte van de lokale bevolking. Toen hun auto pech kreeg, snelde een local meteen ter hulp. “Die vriendelijkheid van de mensen maakte onze reis nog specialer. We voelden ons overal welkom.”

Herinneringen voor het leven

De reis eindigde in het bruisende Vancouver, een levendige stad die een perfect slot vormde voor hun droomreis. Alhoewel hun vakantie vooral rust en natuur bracht, begon die niet zonder slag of stoot. Bij hun tussenstop in Montreal misten ze hun aansluitende vlucht naar Calgary. “Dat was even slikken, maar dankzij de snelle reactie van Reiswinkeltje – met een hotelovernachting, een nieuwe vlucht en een huurauto die op ons wachtte – konden we zonder stress verder. Die service maakte écht het verschil”, zegt Aline.

Met een grote glimlach kijkt ze terug op hun avontuur in West-Canada. “Alles was tot in de puntjes geregeld, we hoefden nergens aan te denken. Hierdoor konden we volledig opgaan in de ervaring. Het was een reis die we nooit zullen vergeten en die ik iedereen zou aanraden.”

 

West-Canada roept – ben jij klaar om te antwoorden?

Contacteer ons voor een reisvoorstel op maat als jij net als Aline en haar gezin de pracht van Canada wilt ontdekken.