Zes redenen waarom Zuid-Afrika de ultieme reisbestemming is volgens Afrika-expert Isabel

“Met zijn ongelooflijke diversiteit aan landschappen, wilde dieren en culturen biedt Zuid-Afrika een reiservaring die je nooit zult vergeten.” Als onze Afrika-experte Isabel het zegt, moet het wel waar zijn. Maar liefst twintig keer reisde ze al naar het Afrikaanse continent, waaronder zeven keer naar haar favoriet Zuid-Afrika. In deze blogpost neemt Isabel je mee op een virtuele rondreis door dit adembenemende land en geeft ze je zes redenen waarom Zuid-Afrika haar droombestemming is … en binnenkort ook die van jou!

  • De magie van safari’s

Zeg ‘Zuid-Afrika’ en je denkt aan wilde dieren. Hier wacht je een onvergetelijke safari-ervaring. In het wereldberoemde Kruger National Park , het grootste nationale park van Afrika, heb je de kans om de big five in hun natuurlijke habitat te spotten tijdens een spannende selfdrive. Maar Zuid-Afrika heeft ook andere prachtige wildreservaten zoals Addo Elephant National Park en Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve. Vergeet je camera niet!

  • Verbluffend natuurschoon

Het Zuid-Afrikaanse landschap varieert van uitgestrekte savannes en dramatische bergketens tot weelderige bossen en prachtige kustlijnen. Zo is de Tuinroute een must voor natuurliefhebbers, met spectaculaire kliffen en verborgen baaien. Op de Panoramaroute toont Zuid-Afrika dan weer haar pracht met de vele watervallen en indrukwekkende Blyde River Canyon. Of verkies je de ruige schoonheid van de Drakensbergen? Een ding is zeker: tijdens je rondreis in Zuid-Afrika raak je nooit uitgekeken op de adembenemende natuur.

  • Culturele rijkdom

Zuid-Afrika is een culturele smeltkroes met een rijke geschiedenis. Het Apartheidsmuseum in Johannesburg onthult het verleden van het land, terwijl de Bo-Kaap in Kaapstad met zijn gekleurde huizen een schat aan cultureel erfgoed herbergt. Mis ook de lokale keuken niet, met heerlijke gerechten zoals braai, boerewors en malvapudding. Zelf de handen uit de mouwen steken? Dat kan tijdens een kookworkshop. Dan komen de Afrikaanse geuren en kleuren pas echt tot leven!

  • Hemels wijnland

Zuid-Afrika staat bekend om zijn uitstekende wijnen en wijnstreken. In Stellenbosch, Franschhoek en Paarl in de West-Kaap kan je genieten van wijnproeverijen te midden van schilderachtige wijngaarden. De combinatie van lokale wijnen en gastronomische lekkernijen maakt deze regio tot een waar paradijs voor fijnproevers.

  • Prachtige stranden

Langs de uitgestrekte kustlijn vind je enkele van ‘s werelds mooiste stranden. Het gouden zand en de kristalheldere wateren van plaatsen als Camps Bay en Clifton in Kaapstad zijn perfect om te ontspannen en te zonnebaden. Bovendien zijn er fantastische duiklocaties, zoals Sodwana Bay, waar je het onderwaterleven kunt verkennen. Het charmante kustdorpje Hermanus is dan weer dé perfecte plaats om walvissen te spotten tijdens je rondreis in Zuid-Afrika.

  • Fantastische lodges

Een verblijf in de sfeervolle lodges van Zuid-Afrika is een ervaring op zich. Deze accommodaties zijn vaak gelegen in prachtige natuurgebieden, waar je de wilde schoonheid van het land volop in je op kunt nemen. Of je nu kiest voor een safarilodge in het hart van een wildreservaat, een romantische lodge aan de kust, of eentje met uitzicht op de schilderachtige wijnlanden – de gastvrijheid en de serene sfeer die je er vindt is uniek.

“Deze zes redenen vatten voor mij perfect samen waarom Zuid-Afrika het allemaal heeft”, zegt Isabel. “Maar net omdat het land zo divers en uitgestrekt is, is het wel belangrijk om te bepalen waar je de nadruk op wil leggen of wat je absoluut niet wil missen. Elke reiziger is uniek, en daarom is geen enkele reis dezelfde. Wil je vooral wildlife spotten tijdens safari’s? Hecht je veel waarde aan lokale gastronomie? Reis je met jonge kinderen en zou je daarom een volledig malariavrije reis uitstippelen? Wij luisteren graag naar de wensen en verwachtingen van de klant. Op basis daarvan werken we een gepaste route uit en stellen we accommodaties voor”, vult Isabel aan.

“En een rondreis in Zuid-Afrika hoeft trouwens helemaal niet duur te zijn. Net omdat je er zo veel opties hebt wat accommodaties betreft, kan je ook perfect kiezen hoe prijzig je hierin gaat. Ook qua vluchten en huurauto kan je vaak goede deals scoren.”

Heeft Isabel je helemaal warm gemaakt voor Zuid-Afrika? Of wil je graag een ander land van het prachtige Afrikaanse continent ontdekken? Maak dan vrijblijvend een afspraak met haar! Ze helpt je maar al te graag jouw Afrika-reis op maat samen te stellen.