Het beste van twee werelden: Tanzania & Zanzibar

De Big Five spotten, kennismaken met bijzondere culturen en tot rust komen op tropische stranden. Onmogelijk in één enkele vakantie? Niet in Tanzania! Van de adembenemende natuur en rijke cultuur op het vasteland tot de idyllische stranden van het eiland Zanzibar – deze reis heeft het allemaal.

Tanzania: een natuurfilm die tot leven komt

Altijd al de Big Five live willen zien? In Tanzania wordt je droom werkelijkheid. Begin je avontuur in de Ngorongoro-krater, een van ‘s werelds meest spectaculaire wildreservaten. Hier aanschouw je leeuwen, olifanten, neushoorns, buffels en luipaarden van dichtbij in hun natuurlijke habitat. Een safari door het Serengeti National Park biedt je de kans om duizenden migrerende gnoes en zebra’s te bewonderen, terwijl Lake Manyara bekend staat om zijn boomklimmende leeuwen en enorme populaties flamingo’s.

Tijdens je safari verblijf je in comfortabele lodges die je midden in de natuur laten ontwaken. De geluiden van de savanne vormen de perfecte soundtrack voor je ochtenden. Je krijgt ook de kans om de fascinerende cultuur van de Masai te ontdekken, een trotse nomadenstam die zijn tradities en levenswijze nog steeds in ere houdt.

Zanzibar: ontspanning in een tropisch paradijs

Na het avontuur op het vasteland is het tijd om te ontspannen op het paradijselijke Zanzibar. Dit betoverende eiland dat tot Tanzania behoort, staat bekend om zijn poederwitte stranden en azuurblauwe water. Hier kan je, na slechts een uurtje vliegen vanaf het vasteland van Tanzania, heerlijk onthaasten en genieten van de rust. Wandel door de historische straatjes van UNESCO-werelderfgoed Stone Town met zijn rijke geschiedenis en levendige straatjes. Proef de geuren en smaken van de specerijenmarkten en ontdek waarom Zanzibar ook wel het ‘Spice Island’ wordt genoemd.

De onderwaterwereld rondom Zanzibar herbergt een kleurrijk schouwspel van koraalriffen en exotische vissen. Of je nu gaat snorkelen of duiken, je zult versteld staan van de schoonheid van de Indische Oceaan. Na een dag vol ontdekkingen kun je lekker ontspannen in de hangmat, terwijl de zon langzaam in de zee zakt en de hemel in tinten oranje en roze kleurt.

Kiezen is verliezen. Gelukkig hoef je dat met deze combinatiereis niet te doen. Een vakantie naar Tanzania en Zanzibar biedt het beste van twee werelden: het avontuur van een safari gecombineerd met de ontspanning van een tropisch strandverblijf.

In samenwerking met Travel Sensations, een van onze vaste partners voor deze bestemming, stelt Reiswinkeltje jouw reis naar deze Afrikaanse parels samen. Contacteer ons voor meer info of een voorstel op maat, en maak je klaar voor de reis van je leven!

Deze combinatiereis heeft het allemaal

  • unieke safari’s
  • adembenemende landschappen
  • rijke cultuur
  • prachtige stranden
  • avontuur & ontspanning
  • gastvrije bevolking
  • heerlijke keuken

In samenwerking met Travel Sensations, een van onze vaste partners voor deze bestemming, stelt Reiswinkeltje jouw reis naar deze Afrikaanse parels samen.

Contacteer ons voor meer info of een voorstel op maat, en maak je klaar voor de reis van je leven!